רכבות, פילים וסוסים מברזל

—————————-

עימותים בין טכנולוגיה לבין המציאות אותה אנחנו מכנים בשם הכולל: טבע, מסתיימים בדרך כלל בנצחונה של הטכנולוגיה. זה לא מפריע לנו בני האדם – יוצרי הטכנולוגיה, לבכות לא פעם את התוצאות של העימותים הללו, שהן לעיתים, מכוערות והרסניות במיוחד.

המחשבות הללו חולפים בראשי כאשר אני ניצב לי אי-שם בצידה המזרחי של אוניברסיטת תל אביב ומתבונן בתנועת הרכבות. הרכבות הכחולות-אדומות חולפות, חומקות להן למטה, בין נתיבי התעבורה של האילון, עד לא מזמן, אזור מיוער ועמוס פרדסים ועצי פרי. המפגש בין הקרונות הצבעוניות והנוף נראה צעקני משהו, והאסוציאציה שעולה בי, לוקחת אותי למקום רחוק ולזמן אחר.

תתבוננו לרגע בתמונה הבאה.

 elephant_plate

 הזמן, סוף המאה ה-19, ליתר דיוק שנת 1894. המקום, עיר קטנה במלזיה בשם Teluk Intan. נראה כי מסילת הרכבת החדשה שהושלמה באזור, שנה קודם לכן, חצתה ג'ונגל עבות וטרדה מנוחתם של בעלי חיים רבים, כולל עדרי פילים מקומיים.

לא ברור כיצד התרחשה הדרמה הזאת עליה מרמז השלט? מה גרם לפיל הענק להתייצב באמצע המסילה ולא לזוז, למרות הצפירות הממושכות של נהג הקטר? האם היה זה אולי פילון קטן שנדרס כמה ימים קודם? שואל בן המקום, קאי צ'אה, ב-בלוג המקסים שלו, או שמא היה זה הכעס על "סוס הברזל" שחדר לטריטוריה שלו?

המפגש בין הפיל לסוס הברזל הביא למותו המידי של הפיל, לירידת הקטר מהמסילה, ולמותם של שני אנשים.  מה שנראה כמעשה התאבדות הרואי של הפיל עורר כנראה סימפטיה רבה והממשל הבריטי הציב אנדרטה מיוחדת במקום. ובכל זאת, השמועות מספרות שאחרי המקרה הפיל בותר ללא רחמים. הגולגולת הועברה למוזיאון, כמה מהעצמות נלקחו על ידי חברת הרכבות, ואילו שיני השנהב של הפיל נשלחו לאימפריה של הוד מלכותה.

 למטה, הקטר האדום מוציא קול של תרועה ממושכת למרות שאף פיל לא עומד על המסילה.

D

A B C

אהבת? עורר בך עניין? אנא השאירו תגובה כאן...